Omgeving

Vanaf onze camping zijn allerlei activiteiten mogelijk.

Op de fiets en wandelend zijn Broek in Waterland en Monnickendam makkelijk te bereiken. Het zijn beide historische plaatsen, en in beide kunt u boodschappen doen. In Monnickendam start elke vrijdagavond om 19.30 uur een gratis historische rondleiding met gids door het stadje. Op de fiets zijn ook langere tochten mogelijk, zoals bijvoorbeeld een rit naar Marken en dan met de boot terug via het haventje van Volendam. Fietstochten via de knooppuntenroutes zijn in alle richtingen mogelijk.

Bij theetuin Overleek aan de overkant van het meer lopen kippen over het erf. Er wordt heerlijke koffie, thee, taart en broodjes geserveerd. Er is ook een prachtige theetuin (Theetuin ‘t Einde) in het historische dorp Zuiderwoude. In Broek in Waterland kun je onder andere pannenkoeken eten bij De Witte Swaen. In Monnickendam zijn meerdere cafés en restaurants. Je kunt er onder andere Thais, Chinees en Italiaans eten.

De sloten, kanalen en meren van Waterland bieden de mogelijkheid de omgeving en de historische dorpen vanaf het water te verkennen. Dit kan met een kano of elektrische fluisterboot. Fluisterboten zijn te huur bij de theetuin aan de overzijde van het meer, en bij Holyboot in Holysloot. In Broek in Waterland zit een kano-verhuurder.

Amsterdam is per fiets in 45 min. te bereiken, en met de bus vanuit Broek in Waterland binnen een kwartier.